Carl Stellweg

Achtergrond

Ik ben geboren in Beiroet en groeide op in Libanon, Egypte en Syrië. Als buitenlandverslaggever van een grote Nederlandse krant reisde ik door de hele regio, van Marokko tot en met Pakistan. Ik heb honderden reportages, interviews, analyses en achtergronden over het Grote Midden Oosten op mijn naam staan.

Inmiddels ben ik freelancer. Na een roman te hebben gepubliceerd, maakte ik vorig jaar mijn non-fictie-debuut met De wereld van de islam in begrijpelijke taal. Tevens verzorg ik voor het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam briefings over de islam en het Midden-Oosten. Ten slotte ben ik gediplomeerd vertaler Frans-Nederlands en Engels-Nederlands.

Ik ben een uitstekend schrijver, vlot spreker, en sta garant voor een volstrekt onafhankelijk, analytisch en persoonlijk geluid. Mijn benadering is soms luchtig en relativerend, maar nooit vrijblijvend of oppervlakkig, en altijd mensgericht.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks.

Kennisgebieden

Islam en islamitische wereld, Israël, Media, Palestina, Politiek.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.