Hala Alhamed

Achtergrond

Hala Alhamed is geboren en getogen in de Syrische hoofdstad Damascus. Ze heeft een Master in integraal waterbeheer (I.W.R.M) van de Technische Universiteit Keulen en een bachelor in civiele techniek van de Universiteit Damascus. Op dit moment doet ze haar doctoraat aan de Technische Universiteit Delft op het gebied van rioolwatersysteemassetmanagement. Hala heeft vijftien jaar werkervaring met engineering, management en opleidingen op het gebied van de stedelijke afvalwaterketen, in verschillende landen in het Midden-Oosten, zoals Syrië, Egypte, Jordanië en Bahrein. Voor Hala in 2015 naar Nederland verhuisde, was ze programmamanager van het Syria Recovery Trust Fund (SRTF) in Turkije.

In Den Haag richtte Hala 2016 de firma Work4Water op. Ze geeft webinars in het Arabisch over Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Ook werkt ze mee aan een internationaal rapport over het hergebruiken van afvalwater en het documenteren van wereldwijde voorbeelden. Hala is bestuurslid van de internationale afdeling van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en ambassadeur van Future Proof The Hague. In 2017 was zij een van de winnaars van het Startup in Residence programma Smart City The Hague van de gemeente Den Haag, voor haar idee voor CO2-reductie door middel van een eco-stop-shop. Daarnaast is Hala als waterbouwingenieur vrijwilliger bij Artsen zonder Grenzen. Met haar humor en nuchtere kijk wordt Hala regelmatig gevraagd als spreker op conferenties over de institutionele en infrastructurele wederopbouw van Syrië. Ze is tevens oprichter van het Middle East and Africa Experts‘ Platform for post-conflict reconstruction and engineering dat in 2018 van start ging.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks.

Kennisgebieden

Internationale samenwerking, Syrië, Water.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.