Marc Guillet

Achtergrond

Tijdens de Oktoberoorlog van 1973, die leidde tot de oliecrisis en autoloze zondagen in Nederland, begon ik het nieuws uit het Midden-Oosten met grote gretigheid te volgen. Mijn nieuwsgierigheid naar de geschiedenis, volkeren, culturen, politiek en economie van Israël en de islamitische wereld ontwikkelde zich tot een passie. Die is nooit meer verdwenen. 

In 1974 begon ik me in te zetten voor de mensenrechten in Iran. In dat jaar trok de sjah zijn ambassadeur terug uit Den Haag uit protest tegen de milde straf die Iraanse studenten hadden gekregen wegens het protesteren tegen het vertrappen van de mensenrechten door het sjah-regime. In 1977 werd ik lid van het Iran Komittee. 

Ik studeerde politicologie (internationale betrekkingen) aan de Universiteit van Amsterdam, met als hoofdvak in de doctoraalfase ‘moderne geschiedenis van het Midden-Oosten’. Ik heb 40 jaar ervaring in de journalistiek. Was van 1999 tot 2006 correspondent in de Verenigde Staten. Ik schrijf sinds 1983 over Turkije en ben sinds 2006 correspondent in Istanbul.  

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks.

Kennisgebieden

Economie, Iran, Media, Politiek, Turkije.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.