Omar Dweik

Achtergrond

Het Midden-Oosten is een vaak onbegrepen regio. In nieuwsberichten zien we de slechte kanten van het gebied. Ik ken het Midden-Oosten als een regio waar mensen warm en open zijn en geschiedenis overal te vinden is. Als iemand die het Midden-Oosten anders interpreteert en ziet, is het mijn verantwoordelijkheid om ook de goede kanten te tonen.   

Voor een jurist in internationaal recht is het Midden-Oosten een interessante regio. De geopolitieke situatie is complex; westerse en andere landen hebben veel interesse die conflicteren. Daardoor zijn de rechten die van toepassing zijn op het Midden-Oosten zwaarbevochten. Het is voor mij interessant om te kijken welke wetten van toepassing zijn, en als dat niet duidelijk is, na te denken over hoe het in betere banen geleid kan worden.   

Op dit moment neem ik af en toe asielzaken op. Ook werk ik samen met een organisatie om documentaires over kinderrechten in Palestina te maken.  

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks.

Kennisgebieden

Internationaal recht, Israël, Jongeren, Palestina.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.