Grote Midden Oosten Platform stopt als coördinator Anna Lindh-netwerk

In januari 2018 werd Het Grote Midden Oosten Platform coördinator van het Nederlandse netwerk van de Anna Lindh Foundation. Na ruim een jaar hebben we besloten ons terug te trekken als coördinator van dit netwerk.

De belangrijkste reden hiervoor is dat in onze ervaring de structuur en organisatie van de Anna Lindh Foundation niet passen bij wat de basis van de Foundation zou moeten zijn: een netwerk van 42 nationale netwerken van civil society-organisaties. In de huidige vorm kunnen we daardoor niet bijdragen aan de belangrijke, en door ons gedeelde ambitie om mensen aan weerszijden van de Middellandse Zee nader tot elkaar te brengen.

Op andere manieren blijft Het Grote Midden Oosten Platform zich inzetten voor Euro-Mediterrane dialoog en voor samenwerking met het (grote) Midden-Oosten.

Mark Snijder is schrijver, redacteur en onderzoeker over jongeren en de jeugdsector in Nederland en het Midden-Oosten.

Vanessa Lambrecht is expert en bestuurslid bij Het Grote Midden Oosten Platform. Zij is arabiste en heeft een grote interesse in hedendaagse ontwikkelingen in de regio.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.