Esseline van de Sande

Achtergrond

Vanuit dienend leiderschap bouw ik bruggen tussen culturen. Ik voel me thuis in de Levant -Syrië, Libanon, Jordanië – en ken de Arabische context door en door. Ik werk ik al meer dan twintig jaar als onafhankelijk psycholoog en publicist vanuit adviespraktijk The Room of Listening. Opdrachtgevers zijn gemeenten, Verhalenhuis Belvédère, The Hague Peace Project, Waka Waka en Helping Refugees in Jordan, maar ook de Verenigde Naties. Klanten zijn veelal professionals, ondernemers, scholieren en nieuwe Nederlanders.
In mei 2016 mocht ik de Joan Ferrier Penning ontvangen voor mijn ‘inzet als bruggenbouwer tussen de westerse samenleving en die in het Midden-Oosten, in het bijzonder voor Syrische vluchtelingen’. In september 2020 richtte ik Stichting De Stadscoalitie op die talenten ontsluit en coalities bouwt. 
 
Andere verhalen geven hoop, inspireren en verbinden. Ik publiceer regelmatig artikelen in Trouw, FD, Sociale Vraagstukken, Joop, NRC, Your Middle East en via mijn blog. Daarnaast ben ik auteur van ‘Vaartocht over de Eufraat, twee vrouwen, een kajak, vele ontmoetingen’. (2013 2e druk), ‘Ontmoetingen met Syriërs’ (2016) en het essay ‘Hier is daar, daar is hier – Verhalenhuis als vrijplaats’ verschenen in het Nederlands, Engels en Arabisch (2018).

Beschikbaar voor

Consultancies, Essays en artikelen, Lezingen, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Communicatie, Cultural awareness, Cultuur, Integratie, Jongeren, Jordanië, Media, Ondernemerschap, Syrië, Vluchtelingen, Vrouwen en Emancipatie.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.