Eveline Kokke

Achtergrond

Eveline (1980) is sinds 2000 actief in het Midden Oosten. Ze woonde 3 jaar in een van de Palestijnse kampen van Libanon en richtte in 2009 haar eigen stichting op, waarmee ze psychosociale projecten voor Palestijnse kinderen en jongeren opzette. Ze heeft een grote passie voor ouderschapsondersteuning, traumaverwerking en stressregulering.

In 2013 begeleidde zij in het kader van haar stageprogramma in de kampen van Beirut studenten van de opleidingen SPH, MWD en psychomotore therapie.

Sinds eind 2015 is zij werkzaam bij Vluchtelingenwerk, waar zij (juridisch) teamleider is in een decentrale locatie. Zij heeft hierdoor goede kennis van het vreemdelingenrecht in Nederland en integratie in de Nederlandse maatschappij.

Eveline kenmerkt zich door laagdrempeligheid, het helder kunnen uitleggen van complexe zaken en door de persoonlijke verhalen van de mensen die zij ontmoet, waardoor het menselijke perspectief naast de statistieken wordt gezet. Zij schept hierdoor een realistisch en positiever beeld van het Midden Oosten. Voor haar een van de belangrijkste doelen van haar werk.

Eveline heeft veel kennis van gedwongen migratie, de Palestijnse zaak, (secundair) trauma, rouwverwerking en stress, (informele) educatie, ontwikkeling van kinderen, capaciteitsopbouw lokale organisaties, ondernemerschap, ontwikkelingssamenwerking, identiteitsontwikkeling, asielrechten en gezinshereniging in de Nederlandse context, stagebegeleiding sociale studies in Midden Oosten.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Gezondheidszorg, Jongeren, Jordanië, Libanon, Ondernemerschap, Onderwijs, Palestina, Syrië, traumaverwerking, Vluchtelingen.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.