Fernande van Tets

Achtergrond

Fernande van Tets is freelance journalist en auteur. Ze bericht al bijna tien jaar vanuit en over het Midden-Oosten voor onder andere Trouw, de Groene Amsterdammer en de Correspondent. In 2020 verscheen haar boek ‘Vier Seizoenen in Damascus’ waarin ze vertelt over het jaar dat ze in 2018-2019 in Syrië woonde en werkte voor de Verenigde Naties. Ze leefde in oorlog, worstelde met de morele dilemma’s van hulpverlening in een dictatuur en praatte met Syriërs over hoe zij de toekomst zien– van de angst om te verdwijnen in een Syrische gevangenis tot het vinden van een geschikte partner nu zoveel mensen dood of gevlucht zijn.

Haar journalistieke carrière begon in 2011 toen ze na haar studies Arabisch en politicologie verhuisde naar Beiroet, Libanon. Fernande is een sprankelende spreker die levendig kan vertellen over de Arabische wereld. Door het delen van persoonlijke verhalen maakt ze ingewikkelde geopolitieke verhoudingen behapbaar.

Beschikbaar voor

Essays en artikelen, Lezingen, Podcasts, Talks.

Kennisgebieden

Syrië.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.