Johanneke van den Bos

Achtergrond

Door mijn werkervaring met vluchtelingen, gedetineerden en mensen in conflictgebieden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika heb ik leren kijken naar de behoeften van kwetsbare groepen en probeer deze onder de aandacht te brengen en voor passende ondersteuning te zorgen. Ik doe dit nu door projecten te coördineren in Nederland en de MENA en door bruggen te slaan.

Ik heb de afgelopen 10 jaar in het Midden-Oosten en Noord-Afrika gewerkt voor het International Committee of the Red Cross en UN Women en ik heb daarnaast veel initiatieven opgezet met en vóór migranten. Met een studieachtergrond in Arabisch, Tamazight en Frans heb ik in elk land waar ik heb gewoond de spreektaal proberen op te pakken en is mijn Arabisch een bonte mengelmoes geworden. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in migratie, detentie, humanitaire hulp en heb ik veel geleerd van vrouwelijke activisten.

Ik ben beschikbaar voor projectcoördinatie, het delen van praktijkervaringen en het geven van advies en trainingen over de onderwerpen waarin ik mij heb gespecialiseerd. Nog belangrijker is het om mensen uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika en in de diaspora in Nederland aan het woord te laten en ik stel dus ook graag mensen aan je voor.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Algerije, Egypte, Irak, Mensenrechten, Vluchtelingen, Vrouwen en Emancipatie.

Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.