Mark Snijder

Achtergrond

Als adviseur en redacteur houd ik me bezig met twee thema’s die me na aan het hart liggen: jongeren en het jeugddomein, en de MENA-regio (Midden-Oosten en Noord-Afrika). In de afgelopen jaren heb ik gezien met welke complexe vraagstukken organisaties en professionals in deze werkvelden worstelen: beter onderwijs en meer werkgelegenheid voor jongeren in de MENA, preventie van radicalisering en extremisme, en actieve participatie van jongeren bij (politieke) besluitvorming.

Tegelijkertijd zie ik een schat aan collectieve kennis en ervaring in deze sectoren, en een oneindige verbeelding over hoe het anders kan. Ik ben ervan overtuigd dat we hiermee in staat zijn om nieuwe antwoorden te vinden voor deze vraagstukken, en om verandering in gang te zetten.

Ik draag daaraan bij door (praktijk)kennis en ervaring op te halen en bij elkaar te brengen. Vaak doe ik dat met interviews, desk research en groepsgesprekken. Hierbij helpt het dat ik de taal spreek — niet alleen de taal van het jeugddomein of de ontwikkelingssector, maar ook Arabisch. Uit de verzamelde kennis en ervaring ontrafel ik patronen en inzichten. Die vertaal ik vervolgens naar praktische hulpmiddelen of adviezen, vaak in de vorm van rapporten, verhalen, artikelen en factsheets — en soms een podcast.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Arabische Lente, Internationale samenwerking, Jongeren, Mensenrechten, Onderwijs.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.