De dag na de revolutie

Het is nooit: op een dag heb je een dictator, en de volgende dag heb je vrede. Wat te doen, de dag naar de revolutie?

Tien jaar geleden begon in het Midden-Oosten en Noord Afrika wat we in het Westen al snel de Arabische lente zijn gaan noemen. Een betiteling vol hoop. Vanuit Tunesië waaide er een revolutionaire wind vele landen door. Een golf van protesten baanden zich een weg door repressieve regimes, corruptie en machtsmisbruik.

Het Grote Midden Oosten Platform · De dag na de revolutie
Luister in deze podcast naar drie verhalen van Peshmerge, Lubna en Abdulazez die in gevaar voor eigen leven de straten opgingen in Syrië. Hoor jij hun roep naar vrijheid? Galmen deze kreten tien jaar later nog door? De dag na de revolutie is een productie gemaakt door AudioCollectief Anomalie, in samenwerking met PAX en Het Grote Midden-Oosten Platform.

Audiocollectief Anomalie bestaat uit Maartje en Simone; zij hebben de podcastserie ontwikkeld. Met de podcast willen zij een ander geluid uit het Midden-Oosten laten horen, als alternatief voor de ontwrichtende en simplistische beeldvorming over de regio.

Meer lezen?

Ongehoorden & Ongehoorzamen: Syrië

 • 21 mrt 2020
 • Audiocollectief Anomalie

Ongehoorden & Ongehoorzamen: Libanon

 • 21 mrt 2020
 • Audiocollectief Anomalie

Recente berichten

Recente reacties

  Archieven

  Categorieën

  Meta

  Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.