Foto Thana Faroq

Het Dakterras #1: Turkije

In de eerste podcast interviewen we collega, journalist en schrijver Marc Guillet. Marc woont al jaren in Istanbul en doet van daaruit verslag over economische, politieke en culturele ontwikkelingen in Turkije. Hij schrijft onder andere voor het AD, het FD en de Belgische krant De Morgen. Ook is Marc regelmatig op BNR te horen.

In zijn vrije tijd loopt Marc graag door zijn geliefde Istanbul. Daaruit zijn vier self-guided walking tours voortgekomen. Download de tours op www.genietvanistanbul.nl en dwaal onder Marcs bezielende leiding door het mooie Istanbul.

Met Marc praten we over de Turkse schrijver Orhan Pamuk, en over de Turkse economie en politiek. Ook vertelt hij wat we in Nederland niet weten over Turkije, en welke ontwikkelingen we de komende tijd kunnen verwachten.

De podcast is opgenomen in een restaurant in Amsterdam waar het personeel druk bezig was met de voorbereidingen voor de lunch. En dat hoor je!

Het Dakterras

Waarom een podcastserie? Omdat er veel leuke podcasts in en over het (grote) Midden-Oosten worden gemaakt, maar niet in het Nederlands. En wij vinden het belangrijk dat er ook in het Nederlands een ruim aanbod van kennis en informatie beschikbaar is over deze regio. Bovendien wordt de moderne mens overspoeld met “leesvoer” en is luisteren vaak wel zo fijn. Daarom dus een podcastserie.

Titel van de podcastserie is: Het Dakterras. In het Midden-Oosten wordt op het dakterras gegeten, gedronken, gediscussieerd, gelachen, gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Kortom, op het dakterras gebeurt het! Wij maken een serie podcasts over het grote Midden-Oosten waar ruimte is voor discussie en debat over kunst, cultuur, onderwijs, eten, literatuur, politiek en filosofie. Schuif aan op ons dakterras en luister mee!

De podcasts worden gemaakt door Vanessa Lambrecht en Mark Snijder, beiden van het Grote Midden Oosten Platform. De standpunten en visies die in de podcasts naar voren worden gebracht, zijn niet per se die van het Grote Midden Oosten Platform.

Vanessa Lambrecht is expert en bestuurslid bij Het Grote Midden Oosten Platform. Zij is arabiste en heeft een grote interesse in hedendaagse ontwikkelingen in de regio.

Marc Guillet is journalist. Hij schrijft sinds 1983 over Turkije en is sinds 2006 correspondent in Istanbul.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.