Het Dakterras Special: #Youth

Maak in deze nieuwe aflevering van onze podcast Het Dakterras kennis met Noha uit Egypte, Mousa uit Dubai, Khadija uit Libanon en Asma uit Libië. Zij vertellen hoe het is om jong te zijn in het Midden-Oosten. We spreken met hen over werk, intergenerationele conflicten, onderwijs en het belang van rolmodellen.

Deze jongeren waren onlangs in Nederland op uitnodiging van het Grote Midden Oosten Platform om mee te praten tijdens onze werkconferentie over jeugd, werk en participatie. De aanbevelingen uit deze conferentie zijn samengevat in een boekje: download het hier.

Deze special is in het Engels.

 

Het Dakterras

Waarom een podcastserie? Omdat er veel leuke podcasts in en over het (grote) Midden-Oosten worden gemaakt, maar niet in het Nederlands. En wij vinden het belangrijk dat er ook in het Nederlands een ruim aanbod van kennis en informatie beschikbaar is over deze regio. Bovendien wordt de moderne mens overspoeld met “leesvoer” en is luisteren vaak wel zo fijn. Daarom dus een podcastserie.

Titel van de serie is: Het Dakterras. Want dat is in het Midden-Oosten de plek  waar wordt gegeten, gedronken, gediscussieerd, gelachen, gedanst, gezongen en muziek gemaakt. Kortom, op het dakterras gebeurt het! Wij maken een serie podcasts over het grote Midden-Oosten waar ruimte is voor discussie en debat over kunst, cultuur, onderwijs, eten, literatuur, politiek en filosofie. Schuif aan op ons dakterras en luister mee!

De podcasts worden gemaakt door Vanessa Lambrecht en Mark Snijder, beiden van het Grote Midden Oosten Platform. De standpunten en visies die in de podcasts naar voren worden gebracht, zijn niet noodzakelijkerwijs die van het Grote Midden Oosten Platform.

Vanessa Lambrecht is expert en bestuurslid bij Het Grote Midden Oosten Platform. Zij is arabiste en heeft een grote interesse in hedendaagse ontwikkelingen in de regio.

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.