Lunchinterview #1: Olaf Koens

In dit lunchinterview spreken we met journalist en schrijver Olaf Koens. Als correspondent voor RTL Nieuws trekt hij al vijf jaar dwars door het Midden-Oosten. Vorig jaar schreef hij het boek Paarden vliegen businessclass. Verhalen over mens en dier in het Midden-Oosten.

Op Het Dakterras vertelt hij over de vooroordelen over de regio, waar hij ziet dat alles verschillende kanten heeft. Hij beschrijft de wonderbaarlijke evacuatie van twee tijgers uit Aleppo naar Friesland. En hij laat zien hoe de omgang met dieren, zeker in conflictsituaties, ons een spiegel voorhoudt.

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #1 Olaf Koens

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram!

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Mink Lambers is masterstudent Midden-Oostenstudies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn verblijf op de ambassade in Koeweit deed Mink voor zijn masterscriptie onderzoek naar Koeweits buitenlands beleid. Specifiek onderzocht hij de toenadering van het emiraat tot Turkije vanaf 2011.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.