Lunchinterview #2: Fernande van Tets

In dit lunchinterview spreken we met journalist Fernande van Tets. In 2018 en 2019 werkte ze een jaar lang in de Syrische hoofdstad Damascus voor de VN-organisatie UNRWA. Over haar ervaringen schreef ze afgelopen jaar het boek Vier seizoenen in Damascus. Verslag van een land in oorlog.

Op Het Dakterras vertelt zij over het leven in regeringsgebied, waar ze naar de markt en het café kon, maar ondertussen steeds moest opletten wat ze zei en aan wie ze iets zei. Ze maakt korte metten met het standpunt van sommige politici dat Syrië veilig genoeg is voor Syriërs om terug te keren. En ze schetst de dilemma’s van steun bij wederopbouw: legitimeren we daarmee het regime van Assad?

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #2 Fernande Van Tets

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram!

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Mink Lambers is masterstudent Midden-Oostenstudies aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Na zijn verblijf op de ambassade in Koeweit deed Mink voor zijn masterscriptie onderzoek naar Koeweits buitenlands beleid. Specifiek onderzocht hij de toenadering van het emiraat tot Turkije vanaf 2011.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.