Lunchinterview #4: Faïrouz ben Salah

In dit lunchinterview spreken we met journalist Faïrouz ben Salah. Vanuit de Tunesische hoofdstad Tunis schrijft zij voor diverse Nederlandse en internationale media. In haar artikelen heeft ze vooral aandacht voor de verhalen en levens van Tunesiërs zelf, naar wie volgens haar veel te weinig geluisterd wordt.

Op Het Dakterras vertelt zij over de moeilijke omstandigheden voor jongeren in Tunesië, over het gebrek aan perspectief en over de onwaardigheid waarmee veel Tunesiërs worden behandeld. Maar ze schetst ook nieuwe dynamieken, waarin een dj-school voor vrouwen wordt geopend en de president pleit voor een politiek systeem zonder politieke partijen. En vooral pleit ze voor een gelijkwaardige dialoog en voor meer lotsverbondenheid tussen Tunesië en Europa.

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram!

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.