Lunchinterview #9: Tessa Terpstra

In dit lunchinterview spreken we met Tessa Terpstra, regionaal gezant water- en energieveiligheid in de MENA-regio voor het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. We spreken met haar over klimaatverandering in het Midden-Oosten, waar de gevolgen nu al veel harder gevoeld worden dan in Europa.

Ze vertelt hoe ze samenwerkt met lokale overheden, Nederlandse kennisinstituten en ‘groene’ ondernemers in de regio. Ze beschrijft hoe Nederland bijdraagt aan het versterken van klimaatadaptatie, en daarbij ook moet omgaan met gevestigde belangen. En ze benadrukt de veerkracht en het initiatief in de regio zelf, waar de urgentie het sterkst gevoeld wordt.

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #9 Tessa Terpstra

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Instagram!

Dick Broggel is politicoloog en werkzaam in de wereld van financiële instellingen en duurzame ontwikkeling. In de overige uren houdt hij zich bezig met cultuur en politiek van het Midden Oosten, Amerikaanse politiek en Europees buitenlands beleid.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.