Photo by Latrach Med Jamil on Unsplash

Trailer: de Catastrofe

Op 15 mei 1948 vond een catastrofe plaats; de Nakba. Het verwijst naar de massale verdrijving en onteigening van Palestijnen van hun huizen en land gedurende de stichting van de staat Israël. De Nakba betekende voor de Palestijnen het verlies van grond, huizen, eigendommen en levensonderhoud – veel families werden gescheiden en gedwongen om als vluchtelingen in naburige landen een heenkomen te zoeken. De gevolgen van de Nakba zijn nog steeds voelbaar en daarom worden ze elk jaar herdacht, ook in Nederland en Vlaanderen.

Omdat na 75 jaar niet iedereen meer weet wat de Nakba precies was en welke betekenis die nu nog heeft, maken podcastmakers Anomalie samen met Het Grote Midden Oosten Platform twee podcasts over de Nakba. De eerste aflevering wordt deze maand gelanceerd (volg ons via de website of vind onze podcasts via jouw favoriete podcast kanalen).

Audiocollectief Anomalie bestaat uit Maartje en Simone; zij hebben de podcastserie ontwikkeld. Met de podcast willen zij een ander geluid uit het Midden-Oosten laten horen, als alternatief voor de ontwrichtende en simplistische beeldvorming over de regio.

Meer lezen?

Mei 2023: maand van de Nakba herdenkingen

  • 02 mei 2023
  • Het Grote Midden Oosten Platform

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.