In beeld: bakkers in Palestina
De geuren van vers gebakken brood met tijm, van bladerdeeg met nootjes, of van gesmolten boter en kaneel. Overal in Palestina snuif je ze op. Wie door de steden en dorpjes loopt, kan niet om de bakkerijen heen, die baklava produceren, koekjes en (gevulde) broodjes.
De bakkerijen zijn van vader op zoon doorgegeven. De bakkers gebruiken geen conserveringsmiddelen en de ingrediënten, zoals munt, za’atar, dadels, amandelen, sesamzaad en olijfolie, zijn kakelvers. De aangeboden hoeveelheden zijn in onze ogen gigantisch. Maar de grote Palestijnse gezinnen kijken niet op van een paar koekjes. Wie een pondje bestelt wordt meewarig aangekeken, uitgelachen en krijgt het soms gratis mee, want de prijzen liggen laag. De meeste recepten dateren van eeuwen terug. Wie zijn zintuigen goed gebruikt, waant zich aan de tafels van de sultans en kaliefen uit de vertellingen van Duizend-en-een-nacht.
- Versgebakken ontbijtkoekjes die je in muntthee doopt, om zelf uit de schappen te halen
- Nieuwe koekjeswinkel in het centrum van Ramallah — een trend
- Eigenaar van een banketbakkerij in Ramallah
- Aan de drukke hoofdstraat van Ramallah, gebakken waar je bij staat
- Bakker in Ramallah met dagelijkse broodjes
- Chocolade, dadels, sesam, nootjes — voor ieder wat wils
- Koekjes: 3 euro per kilo
- Koekjes- en broodjeswinkel in al-Ram
- Geurige za’atarbroodjes in Ramallah
- ‘Dining Room’: baklavawinkel in de Oude Stad van Jeruzalem
Deel dit bericht via