Lunchinterview #11: Jurgen Maas

In dit lunchinterview spreken we met Jurgen Maas, uitgever van literatuur en non-fictie met speciale aandacht voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Hij vertelt hoe hij als katholieke jongen uit de Achterhoek geïntrigeerd raakte door het Midden-Oosten en zijn hart verpandde aan de literatuur uit deze regio.

Hij leest voor uit een gedicht van een Syrisch-Palestijns-Zweedse dichter, die hem met zijn gedichten over de oorlog in Syrië veel meer raakt dan welk krantenartikel dan ook. We spreken over de kracht van taal en verbeelding, over het belang van literatuur om de situatie van vluchtelingen of de situatie in de Rif beter te begrijpen. En hebben de boeken die hij uitgeeft nu wel of niet een politieke boodschap?

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #11 Jurgen Maas

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Instagram!

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Meer lezen?

Lunchinterview #10: Daisy Mohr

 • 16 apr 2021
 • Fernande van Tets

Lunchinterview #9: Tessa Terpstra

 • 02 apr 2021
 • Dick Broggel

Recente berichten

Recente reacties

  Archieven

  Categorieën

  Meta

  Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.