Lunchinterview #3: Nikolaos van Dam

In dit lunchinterview spreken we met oud-diplomaat Nikolaos van Dam. Hij werkte als ambassadeur en diplomaat in onder meer Turkije, Egypte, Irak, Syrië, Libië, Libanon, Jordanië en de Palestijnse gebieden. Hij schreef het standaardwerk The Struggle for Power in Syria. Afgelopen jaar verscheen zijn boek Granaten en minaretten. Een diplomaat op zoek naar vrede in de Arabische en islamitische wereld.

Op Het Dakterras vertelt hij hoe hij als diplomaat in de regio altijd heeft geprobeerd waarheidsgetrouw te rapporteren aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, ook al werd hem dat niet altijd in dank afgenomen. Hij schetst de dilemma’s en het wensdenken rondom dialoog met het Assad-regime (‘als je niet wilt praten, dan moet je winnen’). En hij waarschuwt voor de keerzijde van sancties tegen mensenrechtenschenders.

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedIn, Facebook of Instagram!

Dick Broggel is politicoloog en werkzaam in de wereld van financiële instellingen en duurzame ontwikkeling. In de overige uren houdt hij zich bezig met cultuur en politiek van het Midden Oosten, Amerikaanse politiek en Europees buitenlands beleid.

Meer lezen?

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.