Lunchinterview #6: Melike Tarim

In dit lunchinterview spreken we met turkoloog en Midden-Oostendeskundige Melike Tarim. We interviewen haar over de populaire Turkse Netflix-serie Ethos. Waarom maakt de serie zoveel los?

Melike vertelt hoe de serie de diepe scheidslijnen in de Turkse samenleving laat zien. Maar tegelijkertijd wordt duidelijk dat die scheidslijnen veel genuanceerder zijn dan ze in eerste instantie lijken. En Melike laat haar licht schijnen op de jonge generaties in Turkije, die niet bang zijn te zeggen wat ze vinden, en zich durven hard te maken voor de rechten van vrouwen en LHBT’ers.

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #6 Melike Tarim

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Instagram!

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Meer lezen?

Het Midden-Oosten door de ogen van IDFA

 • 17 jan 2018
 • Farazdak Chaichan

Lunchinterview #2: Fernande van Tets

 • 18 dec 2020
 • Mark Snijder en Mink Lambers

Recente berichten

Recente reacties

  Archieven

  Categorieën

  Meta

  Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.