Lunchinterview #7: Sylva van Rosse en Vanessa Lambrecht

In dit lunchinterview spreken we met Vanessa Lambrecht en Sylva van Rosse van het Grote Midden Oosten Platform. Zij legden vijftien verkiezingsprogramma's langs de meetlat van de MENA-regio.

Ze vertellen hoe voorzichtig en reactief de meeste partijen zijn, met weinig oog voor de mensen in de regio zelf. De ontwikkelingen in de afgelopen tien jaar in de regio komen nauwelijks terug — Tunesië wordt bijvoorbeeld in geen enkel programma genoemd. En waar is de aandacht voor de kansen en mogelijkheden van samenwerking met de MENA-regio, bijvoorbeeld op het gebied van onderlinge handel?

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #7 Sylva Van Rosse En Vanessa Lambrecht

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Instagram!

Dick Broggel is politicoloog en werkzaam in de wereld van financiële instellingen en duurzame ontwikkeling. In de overige uren houdt hij zich bezig met cultuur en politiek van het Midden Oosten, Amerikaanse politiek en Europees buitenlands beleid.

Meer lezen?

Het Grote Midden-Oosten in de verkiezingsprogramma’s

 • 24 feb 2021
 • Vanessa Lambrecht en Sylva van Rosse

Lunchinterview #6: Melike Tarim

 • 19 feb 2021
 • Mark Snijder

Lunchinterview #5: Eduard Cousin

 • 05 feb 2021
 • Fernande van Tets

Recente berichten

Recente reacties

  Archieven

  Categorieën

  Meta

  Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.