Lunchinterview #5: Eduard Cousin

In dit lunchinterview spreken we met journalist Eduard Cousin. Sinds 2013 woont en werkt hij in Egypte. Onlangs schreef hij het boek Nu de wereld niet meer kijkt. Leven in Egypte na de Arabische Lente, over het roerige afgelopen decennium in Egypte.

Op Het Dakterras vertelt hij over het fatalisme dat door veel Egyptenaren gevoeld wordt, maar ook over de weerbaarheid die hij ziet en over de feestjes waarin Egyptenaren de broodnodige uitlaatklep vinden. Hij weerspreekt het stereotype beeld dat men in Europa vaak heeft van Egypte. En in reactie op al die Europese diplomaten die een stabiel Egypte nastreven, vraagt hij zich hardop af: hoe stabiel is een dictatuur eigenlijk?

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Instagram!

Fernande van Tets is freelance journalist en auteur. Ze schrijft al bijna tien jaar vanuit en over het Midden-Oosten voor Nederlandse en internationale media.

Meer lezen?

Lunchinterview #2: Fernande van Tets

  • 18 dec 2020
  • Mark Snijder en Mink Lambers

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.