Vanessa Lambrecht (l.) en Sylva van Rosse ondertekenen de notariële akte ter vastlegging van de statuten van het Grote Midden Oosten Platform

Stichting Het Grote Midden Oosten Platform

Stichting het Grote Midden Oosten Platform is een feit! Met de vastlegging van de statuten bij notariële akte is de transformatie van een vrijwilligersinitiatief naar een professionele organisatie vandaag bezegeld.

Deskundigheid en humanisering

Het Grote Midden Oosten Platform nuanceert en humaniseert het beeld van het Midden-Oosten. Ons gereedschap daarbij zijn objectiviteit en deskundigheid. Niet angst en stereotypen zouden onze relaties met het Midden-Oosten moeten bepalen, maar kennis, begrip en menselijkheid. Als Grote Midden Oosten Platform geloven wij namelijk dat het in ieders belang is de tegenstellingen in onze samenleving, en tussen binnen- en buitenland, te verkleinen.

Vanaf oktober 2015 is het Grote Midden Oosten Platform al actief in nieuwe vorm, en bieden wij iedereen onze expertise aan die beter wil begrijpen wat er in het Midden-Oosten speelt en hoe dat zich verhoudt tot mondiale ontwikkelingen.

Bundeling van krachten
Het Grote Midden Oosten Platform bundelt de krachten van de vele Midden-Oosten experts die Nederland rijk is. Deze deskundigen zijn gepassioneerd en betrokken. Wij benutten hun brede ervaring rond verschillende thema’s door middel van trainingen, analyses, en publicaties. Alles op maat, de juiste deskundige bij het juiste vraagstuk.

Inmiddels hebben negentien Midden-Oosten deskundigen zich bij het Grote Midden Oosten Platform aangesloten. Onze database met een grote variatie aan deskundigen is gegroeid tot meer dan honderd namen en biedt ruime ervaring op landen- en themagebied.

Diensten van het Grote Midden Oosten Platform
Een selectie uit ons aanbod:

 • Ontwikkelen, beheren of evalueren van (ontwikkelings)programma’s in het Midden-Oosten
 • Analyses (politiek, cultureel, sociaal) van ontwikkelingen in (landen in) het Midden-Oosten
 • Adviseren over markt- en bedrijfscultuur in de regio
 • Informeren over achtergronden van asielzoekers en vluchtelingen in de vorm van presentaties, masterclasses of beleidsadvies

 

Opvang en integratie vluchtelingen uit Syrië en Irak
Op dit moment wordt het Grote Midden Oosten Platform regelmatig benaderd over de opvang en integratie van vluchtelingen uit het Midden-Oosten. Wij hebben een methode die uitgaat van de ‘urban village’ en die duurzame integratie als doel heeft. Maar we adviseren ook over het selecteren en begeleiden van mensen die in de arbeidsmarkt worden opgenomen, en we bieden begeleiding aan werkgevers, gemeentes en scholen (motiveren van vluchtelingen, training organisatieculturen, landen-specifieke lezingen, omgaan met weerstand, Masterclass vluchtelingen of islam, training non-identity).

Samenwerking
Het Grote Midden Oosten Platform werkt actief samen met organisaties op het gebied van kunst en cultuur, media, vluchtelingen, mensenrechten, en opinievormers om een breder en vollediger beeld van het grote Midden-Oosten te laten zien.

Website
Op onze website www.hetgrotemiddenoostenplatform.nl publiceren wij regelmatig achtergrondverhalen over cultuur en samenleving in de regio die loopt van Marokko tot Afghanistan. Onze experts publiceren daarnaast regelmatig in de media. Zie bijvoorbeeld het artikel deze week op de Correspondent.nl over de Syirsche dichter Adonis en burgemeester Aboutaleb.

 

Dit artikel kwam tot stand met input van meerdere experts van het Grote Midden Oosten Platform. De meningen vertegenwoordigen niet noodzakelijkerwijs de mening van het Grote Midden Oosten Platform.

Recente berichten

Recente reacties

  Archieven

  Categorieën

  Meta

  Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.