Lunchinterview #13: Fritz Streiff

In dit lunchinterview spreken we met Fritz Streiff, mensenrechtenadvocaat, juridisch adviseur bij het Syrian Center for Media and Freedom of Expression en maker van de podcast Branch 251 over de allereerste rechtszaak ooit tegen een voormalig handlanger van het Assad-regime.

Hij vertelt over deze bijzondere rechtszaak in het Duitse Koblenz, over hoe de zaak tot stand is gekomen en welke symbolische waarde deze rechtszaak heeft, als middel tegen de tragiek van straffeloosheid. Hij benadrukt het belang van politieke wil om tot zo’n rechtszaak te komen, zeker omdat het gemakkelijker is om een voormalige IS-strijder te berechten dan een voormalige Assad-aanhanger. En hij vertelt welke andere rechtszaken worden voorbereid en juridische wegen worden behandeld, in Europa maar ook in Moskou.

Het Grote Midden Oosten Platform · Het Dakterras Lunchinterview #13 Fritz Streiff

Over de lunchinterviews

Op Het Dakterras organiseren we online lunchinterviews: gesprekken van 30 minuten met mensen die mooie en interessante verhalen te delen hebben over of uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Op zoek naar het andere verhaal, dat nog niet bekend is en een ander perspectief geeft.

Wil je op de hoogte blijven van onze gasten op Het Dakterras? Volg ons dan op LinkedInFacebook of Instagram!

 

Fernande van Tets is freelance journalist en auteur. Ze schrijft al bijna tien jaar vanuit en over het Midden-Oosten voor Nederlandse en internationale media.

Meer lezen?

Lunchinterview #2: Fernande van Tets

 • 18 dec 2020
 • Mark Snijder en Mink Lambers

Lunchinterview #10: Daisy Mohr

 • 16 apr 2021
 • Fernande van Tets

Recente berichten

Recente reacties

  Archieven

  Categorieën

  Meta

  Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.