Foto: afikra.com

Nieuwe samenwerking met afikra

Vanaf dit najaar werkt het Grote Midden Oosten Platform samen met afikra: een internationale community die de diversiteit en rijkdom van de Arabische cultuur en geschiedenis uitlicht.

afikra begon in 2014 met een kleine bijeenkomst op een dakterras in Brooklyn, New York, en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal netwerk met partners in onder meer Montreal, Londen, Beiroet, Dubai, Bahrein en Amman. De organisatie wil onze nieuwsgierigheid naar de Arabische cultuur en geschiedenis prikkelen en voeden, en een vraagteken zetten bij dominante narratieven over de regio. Hiervoor organiseert afikra (online) conversaties en presentaties over zeer uiteenlopende thema’s. In deze tijd vinden de events allemaal via Zoom plaats; deelname is gratis.

Aftrap: 27 oktober

In het kader van deze samenwerking organiseren het Grote Midden Oosten Platform en afikra een paar keer per jaar een (Engelstalig) online event, waarin we met experts in gesprek gaan over een specifiek onderwerp. Dinsdag 27 oktober is de aftrap; dan vertellen Sylva van Rosse en Dafne van Baarle over de missie en het werk van het Grote Midden Oosten Platform.

Meld je nu aan om deel te nemen aan dit gesprek! Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op https://www.afikra.com/events/convo42.

Mark Snijder is adviseur en redacteur over jongeren en het jeugddomein en de MENA-regio.

Meer lezen?

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.