Farazdak Chaichan

Achtergrond

Ik ben een Irakees-Nederlandse film- en documentairemaker met een achtergrond in theater. Opgegroeid in Irak, met al 20 jaar Amsterdam als basis. Ik werkte en woonde hij in Jordanië, Qatar, Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit, Egypte en Syrië. Ik heb gewerkt voor verschillende media in Nederland en het Midden-Oosten, onder andere VPRO, NTR, Al Jazeera en Dubai en Abu Dhabi TV. Mijn documentaires hebben prijzen gewonnen op het Dubai Film Festival (2011) en Abu Dhabi Film Festival (2015). Daarnaast ben ik actief als maker en trainer in maatschappelijke projecten in Amsterdam. Ik ben veelzijdig: van theater tot film en tv, en van regisseren tot initiëren van culturele evenementen.

Ik schrijf poëzie en korte verhalen in het Arabisch en Nederlands, en ben actief in het publieke debat rondom het Midden-Oosten en de islam om onderwerpen bespreekbaar te maken en meer begrip tussen mensen en samenlevingen te bereiken. Mijn laatste opiniestuk werd gepubliceerd in Het Parool, nrc.next en lokale kranten zoals het Noordhollands Dagblad.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Cultuur, Golfregio, Irak, Islam en islamitische wereld, Levant, Media.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.