Mariëtte van Beek

Achtergrond

Ik ben arabist, reisjournalist en reisbegeleider met een passie voor pelgrimeren. Antropologie van de religie heeft naast de Arabische letteren mijn warme belangstelling. Voor mijn promotie onderzocht ik verhalen, rituelen en pelgrimages rond islamitische heiligen in Marrakech, Marokko. Tijdens de cultuurreizen die ik er nu begeleid, is volop aandacht voor dit leven achter de toeristische attracties.

Ik schreef reisgidsen en artikelen over onder meer Marrakech en Jordanië. In de Encyclopaedia of Islam verscheen mijn bijdrage over Lalla ‘Awish, een Marokkaanse heilige die vermaard is om haar trancedansen. Voor het Instagram-account Colors of Holland van het ministerie van Buitenlandse Zaken verzorgde ik de #CocktailHollandi gesprekken met mensen met roots in de MENA-regio. Diversiteit en inclusie zijn cruciale thema’s. Als projectmanager bij diverse ontwikkelingsorganisaties monitorde ik projecten in moslimgemeenschappen wereldwijd, van Zuid-Afrika tot Maleisië.

Privé ben ik ‘Umm Bilal’, trotse moeder van een half Marokkaanse zoon. Ik leef als digitale nomade, zonder vaste stek en met minimaal bezit.

Beschikbaar voor

Consultancies, Fotografie, Publicaties, Reisbegeleiding, Talks.

Kennisgebieden

Heiligenverering, Jordanië, Marokko, Religie.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.