Nada Baraka

Achtergrond

Ik ben de drijvende kracht achter Bijna Management. Bijna heeft als doel de kloof tussen Europa en de MENA-regio te overbruggen bij het aanpakken van ontwikkelingsbehoeften.

Ik groeide op in Egypte. Toen ik in 2019 naar Nederland verhuisde, zag ik dat hier ander begrip en een ander perspectief bestaan over hoe we de meest urgente sociale uitdagingen van vandaag kunnen oplossen. Ik zag ook hoe deze uitdagingen niet goed aansluiten op de context in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Mijn werk en passie voor het maatschappelijk middenveld motiveren mij om intercultureel begrip en samenwerking te bevorderen in de hoop dat de oplossingen die beschikbaar zijn in het mondiale noorden daadwerkelijk kunnen worden overgedragen en toepasbaar worden voor partners in het mondiale zuiden. De naam Bijna betekent ‘bijna’ in het Nederlands, maar vertaalt zich ook naar ‘tussen’ in het Arabisch, wat een perfecte analogie vormt voor mij en voor wat ik wil doen.

Via Bijna werk ik aan projecten en initiatieven die beogen om mensen met verschillende achtergronden bij elkaar te brengen, waardoor een gevoel van eenheid en gedeelde doelen wordt bevorderd. Het Midden-Oosten blijft centraal staan en inspireert Bijna’s huidige inspanningen om duurzame verbindingen tot stand te brengen tussen deze regio en de rest van de wereld.

Beschikbaar voor

Consultancies, Essays en artikelen, Lezingen, Podcasts, Project conceptualisation, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Advies, Egypte, Internationale samenwerking.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.