Oscar Bergamin

Achtergrond

Van 1999 tot 2009 was ik eindredacteur politiek en internationale betrekkingen van het Zwitserse Mediahuis SO-Media. Tussendoor werkte ik als verbindingsofficier van het Zwitserse Leger in Kosovo en Macedonië, en in het kader van de Partnership for Peace als adviseur voor de NAVO in Afghanistan. Ik verbond mijn fascinatie voor het Midden-Oosten met mijn beroep als journalist en verbleef in de afgelopen 20 jaar gedurende langere periodes in Turkije, Libanon, Egypte, Jordanië, Koeweit, Qatar, Syrië en Irak.

Ik ben oprichter van de Zwitserse Hulporganisatie Ash-Sham Care, die sinds 2013 hulp biedt aan Syrische vluchtelingen in Libanon en Turkije en meerdere wederopbouwprojecten heeft op het gebied van scholen, infrastructuur, watervoorziening en landbouw. Daarnaast organiseer ik regelmatig cursussen voor Syrische ingenieurs op het gebied van projectmanagement, public management, capaciteitsversterking, postconflictontwikkeling, en media en communicatie.

Sinds 2016 woon ik na dertig jaar in het buitenland weer in Den Haag. Via mijn webwinkel verkoop ik boeken over het Midden-Oosten, de islam en internationale betrekkingen.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks.

Kennisgebieden

Arabische Lente, Media, Syrië.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.