Samira Haddad

Achtergrond

Als mix van een Nederlandse moeder en een Arabische vader weet ik als geen ander hoe het is om in een cultureel diverse samenleving op te groeien.  Waar ik vroeger het biculturele aspect als belemmerend ervoer, voel ik me tegenwoordig bevoorrecht om onderdeel te zijn van die mysterieuze Arabische cultuur. Opgeleid tot arabiste aan de Universiteit Utrecht, hield ik mij vooral bezig met de cultureel-antropologische kant van de Arabische wereld. De reisorganisatie van mijn ouders, gespecialiseerd in reizen naar Tunesië en het Midden-Oosten, had mij dan ook veel te bieden. Zo heb ik gereisd, gewoond en gewerkt in het Midden-Oosten en het Golfgebied. 

In mijn werk als docente in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs haal ik de Arabische wereld dichterbij in het vak Arabisch. Daarin komen naast taal ook de Arabische cultuur, interculturele communicatie, geschiedenis en hedendaagse politiek aan de orde 

Naast docent werk ik als supervisor met als specialisme culturele diversiteit in de dienstverlenende sector. Tevens organiseer en begeleid ik vrouwen- en themareizen naar Noord-Afrika en Jordanië.

Beschikbaar voor

Consultancies, Talks, Trainingen.

Kennisgebieden

Cultuur, Egypte, Golfregio, Integratie, Jordanië, Marokko, Onderwijs, Toerisme, Tunesië, Verenigde Arabische Emiraten, Vluchtelingen, Zakendoen.

Recente berichten

Recente reacties

    Archieven

    Categorieën

    Meta

    Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren. Door op de 'accepteer' knop of andere links in de site te klikken, geeft u aan hiermee akkoord te gaan.